Vad är det bra för?

FLOW

Vi pratar om Flow i veckans avsnitt av podden. Flow är ett begrepp som myntades av Mihaly Csikszentmihalyi, professor i psykologi. Han beskrev det för första gången i sin bok "Beyond Boredom and Anxiety" som utgavs 1975. Vi rekommenderar starkt att kika på Mihalys TED Talk och läsa eller lyssna på hans böcker.

Flow är när du blir helt uppslukad av en aktivitet, till den grad att du glömmer bort dina bekymmer, tiden, rummet du befinner dig i, du slutar vara självmedveten och du känner en stark känsla av kontroll. Det är en positiv upplevelse som sammankopplas med njutning. Häng med när vi pratar mer ingående om Flow, och dissikerar vad det är bra för.

Lyssna där poddar finns! :)

Det här är podden “Vad är det bra för?”, där Sandra och Antonella diskuterar vad olika fenomen i människans liv är bra för. Om något inte skulle vara bra, varför finns det då? Det betyder väl att det måste vara bra på något sätt, för människan, samhället, naturen, hälsan eller välmåendet etc. (listan kan göras lång). Varje avsnitt återkommer det mysiga stycket “veckans pinsammaste händelse” där poddledarna delar med sig av sin senaste pinsamma erfarenhet.

Poddbild: Sara Blümel

Redaktion

Sandra Sandén och Antonella Mazreku.

Följ oss via RSS

Kontakt

vadardetbrafor@k103.se