Vad är det bra för?

Ångest

Ångest är nog människans arvedel, som Pär Lagerkvist beskriver i sin dikt, mest sannolikt från livet på savannen. Det finns säkert människor som aldrig upplevt ångest, eller som bara kommer att uppleva en väldigt mild sådan. Men för oss som kan bli oerhört fast och vilse i ältandets rykande ångor, vad finns där för utväg för oss? Hur hanterar vi den värsta ångesten? Hur förstår vi den? Hur låter vi den inte hålla fast oss för hårt? Och om vi nu måste leva med en måttlig ångest till och från, eller hela tiden, hur plockar vi ut det som är bra med den, och använder den till vår fördel? För visst är det så, att ångest med rätt verktyg nog kan gynna oss ändå. Häng med på denna upptäcktsfärd och låt oss se vad vi kan hitta i detta avsnitts ämne, ångest. Lyssna på Spotify/acast/Itunes. :)

Det här är podden “Vad är det bra för?”, där Sandra och Antonella diskuterar vad olika fenomen i människans liv är bra för. Om något inte skulle vara bra, varför finns det då? Det betyder väl att det måste vara bra på något sätt, för människan, samhället, naturen, hälsan eller välmåendet etc. (listan kan göras lång). Varje avsnitt återkommer det mysiga stycket “veckans pinsammaste händelse” där poddledarna delar med sig av sin senaste pinsamma erfarenhet.

Poddbild: Sara Blümel

Redaktion

Sandra Sandén och Antonella Mazreku.

Följ oss via RSS

Kontakt

vadardetbrafor@k103.se