Vad är det bra för?

Alkohol

I veckans avsnitt av "Vad är det bra för?" diskuterar vi det knepiga ämnet alkohol med vår bibelkunnige vän Gustav Bergström, med förhoppningen om att minska stigmat kring alkoholberoende och missbruk, men också för att förstå människans användning och fascination över drycken. "Gubben Noak var en hedersman" skriver Carl Michael Bellman i sin sång. Vi behöver inte fördjupa oss alltför mycket i teologi eller historia för att förstå att båda dessa män hade en speciell relation till vinet. Häng med på en lärorik och nyttig diskussion kring alkoholens problematiska existens. Lyssna på Spotify/iTunes/acast. :)

Det här är podden “Vad är det bra för?”, där Sandra och Antonella diskuterar vad olika fenomen i människans liv är bra för. Om något inte skulle vara bra, varför finns det då? Det betyder väl att det måste vara bra på något sätt, för människan, samhället, naturen, hälsan eller välmåendet etc. (listan kan göras lång). Varje avsnitt återkommer det mysiga stycket “veckans pinsammaste händelse” där poddledarna delar med sig av sin senaste pinsamma erfarenhet.

Poddbild: Sara Blümel

Redaktion

Sandra Sandén och Antonella Mazreku.

Följ oss via RSS

Kontakt

vadardetbrafor@k103.se