Vad är det bra för?

Humor

Ojojoj säger vi bara, om hur STORT intresset är för att förstå vad humor är bland alla möjliga forskare, och på vilket sätt humor bidrar till de positiva känslor vi förknippar med välmående. Det är känslor som vi känner igen som glädje, spänning, upprymdhet, överraskning, igenkänning och gemenskap. Det hela kulminerar ofta i krampaktiga rörelser och ljud som vi kallar för skratt. Häng med i detta avsnitt där vi gör vårt bästa för att ta oss an detta över förväntan stora ämne. Föds humor ur smärta? Är humor det starkaste överlevnadsverktyget? Och vad i allsin dar har påfågelfjädrar att göra med roliga killar? Följd med oss när vi försöker oss på att reda ut dessa, och många fler frågetecken kring humorns mystik. Lyssna på Spotify/iTunes/acast. :)

Det här är podden “Vad är det bra för?”, där Sandra och Antonella diskuterar vad olika fenomen i människans liv är bra för. Om något inte skulle vara bra, varför finns det då? Det betyder väl att det måste vara bra på något sätt, för människan, samhället, naturen, hälsan eller välmåendet etc. (listan kan göras lång). Varje avsnitt återkommer det mysiga stycket “veckans pinsammaste händelse” där poddledarna delar med sig av sin senaste pinsamma erfarenhet.

Poddbild: Sara Blümel

Redaktion

Sandra Sandén och Antonella Mazreku.

Följ oss via RSS

Kontakt

vadardetbrafor@k103.se