Vad är det bra för?

Påskspecial

Denna vecka pratar vi om en svensk högtid. Vi jämför traditioner mellan olika länder som också firar påsk, och talar en del om historierna bakom dessa. Vi bjuder till ordentligt med pinsamheter och fun facts. Vi talar också en del om Påskön, varför den heter så, och vad det postkoloniala arvet egentligen är för något. Antonella utsätter även Sandra för ett mycket svårt QUIZ, eftersom vi kommit fram till att påsken är en väldigt lekfull högtid. Häng med oss innan vi tar påsklov :) Lyssna på Spotify/Itunes/acast

Det här är podden “Vad är det bra för?”, där Sandra och Antonella diskuterar vad olika fenomen i människans liv är bra för. Om något inte skulle vara bra, varför finns det då? Det betyder väl att det måste vara bra på något sätt, för människan, samhället, naturen, hälsan eller välmåendet etc. (listan kan göras lång). Varje avsnitt återkommer det mysiga stycket “veckans pinsammaste händelse” där poddledarna delar med sig av sin senaste pinsamma erfarenhet.

Poddbild: Sara Blümel

Redaktion

Sandra Sandén och Antonella Mazreku.

Följ oss via RSS

Kontakt

vadardetbrafor@k103.se