Vad är det bra för?

Polyamori

“Man kan vara kär i flera personer på samma gång, känna samma sorg med dem alla och inte förråda någon av dem.”
-Gabriel García Márquez

Låter inte det som författaren Gabriel García Márquez säger alldeles solklart? Eller håller vissa av oss inte alls med? Vi kommer fram till att Polyamori skulle kunna vara en förmåga, eller ett alternativ. Vi är osäkra på om det finns något som särskiljer det från de monogama förhållanden som hör till det vanliga i vårt samhälle. Vad för skillnader finns det? Är det krångligt? Finns det fördelar? Är det synonymt med öppna förhållanden? Lyssna på en spännande diskussion om varför polyamori skulle kunna vara bra och hur det kan komma sig att livsstilen har svårt att få plats i vårt samhälle, på Spotify/acast/Itunes. :)

Det här är podden “Vad är det bra för?”, där Sandra och Antonella diskuterar vad olika fenomen i människans liv är bra för. Om något inte skulle vara bra, varför finns det då? Det betyder väl att det måste vara bra på något sätt, för människan, samhället, naturen, hälsan eller välmåendet etc. (listan kan göras lång). Varje avsnitt återkommer det mysiga stycket “veckans pinsammaste händelse” där poddledarna delar med sig av sin senaste pinsamma erfarenhet.

Poddbild: Sara Blümel

Redaktion

Sandra Sandén och Antonella Mazreku.

Följ oss via RSS

Kontakt

vadardetbrafor@k103.se