Vad är det bra för?

Frihet

Frihet, Freiheit, Freedom, Liberty, Liberté, Libertad är temat i veckans avsnitt av Vad är det bra för?. Den första tanken är säkerligen att frihet inte kan vara dåligt. Vi märkte dock snabbt att det är svårt att hitta en enkel förklaring till vad frihet är och innebär i ett samhälle, eller för den enskilda individen. Vad är frihet? Finns det olika typer av frihet? Innebär det automatiskt att ett större ansvar tillkommer med större frihet? Häng med på vår resa där vi stannar till vid olika filosofers teorier, franska revolutionen, ideologier, kampen för mänskliga rättigheter, teknologins utveckling och poesi - allt för att hitta nyckeln till frihet. Lyssna på acast/Itunes/Spotify :)

Det här är podden “Vad är det bra för?”, där Sandra och Antonella diskuterar vad olika fenomen i människans liv är bra för. Om något inte skulle vara bra, varför finns det då? Det betyder väl att det måste vara bra på något sätt, för människan, samhället, naturen, hälsan eller välmåendet etc. (listan kan göras lång). Varje avsnitt återkommer det mysiga stycket “veckans pinsammaste händelse” där poddledarna delar med sig av sin senaste pinsamma erfarenhet.

Poddbild: Sara Blümel

Redaktion

Sandra Sandén och Antonella Mazreku.

Följ oss via RSS

Kontakt

vadardetbrafor@k103.se