World College Radio Day

WCRD 2017: Första Timmen

K103 får som värdnation äran att dra igång hela World College Radio Day 2017. Och detta ska vi göra med bravur.

Vår korrenspondent Karin har ställt sig frågan om vad årets tema "The End of the World as We Know It" egentligen betyder, och i sin resa mot ett svar har hon sökt sig till olika personer.

Hon har träffat och intervjuat Herman Geijer, zombieöverlevdnadsexpert som berättar om sin syn på världens undergång och hur en bäst förbereder sig för att inte hamna illa ute.

Dessutom har Karin haft vägarna förbi Uppsala och stannade för ett samtal med Brian Palmer, prisbelönt antropolog och religionsvetare som bl.a. vunnit pris för sin kurs i civilkurage och personligt ställningstagande under hans tid som professor på Harvards universitet.

Till sist stannar Karin förbi hemma hos Hans Blix, en av årets WCRD-ambassadörer. Hans har under sin karriär hunnit med att vara både utrikesminister, generaldirektör för Internationella atomenergiorganet och kanske mest känd för att han, som ordförande i FNs inspektionskommision, ledde utredningen kring huruvida Irak hade massförstörelsevapen.

Tre olika perspektiv på samma ämne av tre intressanta personer. Lyssna på öppningstimmen av WCRD så får du höra hur just de tolkar "The End of the World as We Know It".

World College Radio Day 2020 is FRIDAY, OCTOBER 2!

This is the day when college radio unites world wide. The mission of World College Radio Day (WCRD) is to harness the combined listenership of hundreds of thousands of college radio listeners throughout the world and highlight college radio’s important contributions to the overall media landscape.

This year marks the 10 year anniversary of CRD since it first began in the US. To this day, more than a thousand stations in 43 countries have participated. The theme this year is Global Solidarity Rocks!

On October 2, the legendary 24-hr Global Marathon will also take place. Here you will hear a mix of select college radio from all over the world. It’s going to be fun!

Redaktion

Eden Maclachlan.

Externa länkar

www.collegeradio.org/player.live365.com/a29...www.facebook.com/world...www.instagram.com/worl...

Följ oss via RSS

Kontakt

crd@k103.se