Zenobia

Elsa Eschelsson - Sveriges första kvinnliga doktor i juridik

elsa

Zenobia är tillbaka med ännu ett avsnitt! Denna gången handlar det om Elsa Eschelsson som var den första kvinnan att doktorera inom juridik i Sverige. Hennes liv är präglat av stora framgångar inom akademin men också av en hel forskarkår som aktivt arbetade emot henne och hennes livsverk. Hennes livshistoria är tragisk, men hennes arv är legendariskt. Elsa Eschelsson är en kvinna som banat vägen för kvinnliga universitetsstudenter idag, och detta avsnittet är ett tack från oss till henne.

Lyssna kl 21.00 ikväll, Torsdag på K103 studentradio!

elsa

Hur många framstående kvinnor minns du från historieböckerna? Alldeles för få.
I Zenobia hör du två journaliststudenter lyfta fram kvinnor som utmärkt sig genom tiderna. Låt dig inspireras av alltifrån uppfinnare, författare och regissörer. Varje månad kommer vi ut med ett nytt avsnitt och en ny matriark på agendan.

Redaktion

files/users/zenobia/profile/46128260_286931521924444_5002494198021095424_n.jpg

Sara Höglund och Alma Tallborn.

Följ oss via RSS

Kontakt

zenobia@k103.se