Studentnyheterna

Gamla Västra Götalandsstudenter har fjärde störst studieskulder i landet

Före detta studenter från Västra Götaland 132 000 kronor I studieskulder. Den summan är detsamma som det nationella snittet.
Västra Götaland har den fjärde högsta snittskulden bland länen I Sverige. Mest skuldsatta är gamla studenter från Uppsala län.

Sorry, flash is not available.

Stefan Bengtsson blir Chalmers nya rektor

stefan_bengtsson01.jpg

Nu står det klart vem som blir Chalmers nya rektor. Det blir Stefan Bengtsson som efterträder Karin Markides vid posten.
Stefan Bengtsson har ett förflutet som prorektor, civilingenjörsstudent och professor vid Chalmers men har sedan 2011 varit rektor för Malmö Högskola. Bengtsson tillträder sin tjänst efter sommaren.

Sorry, flash is not available.

Folkteaterns första premiär 2015

Foto: Folkteatern Göteborg

Har du tröttnat på julens feel-good-filmer och vill matcha det tråkiga vädret och se något tyngre?
Då har Folkteatern föreställningen för dig.
Området – de övergivna är ett kammardrama om vi och dom, lojalitet, våld och rädslans alla mekanismer. Pjäsen är Folkteaterns första premiär säsongen 2015 och regisseras av Kim Lantz.

Foto: Folkteatern Göteborg

Sorry, flash is not available.

Nominera till pris vid HHGS

hhgs_4.png

Det är dags att nominera till priset årets lärare och årets administratör vid Handelshögskolan.
Varje år, i slutet av januari, delar man ut priset till exceptionellt duktiga lärare och administratörer för att visa uppskattning från studenterna.

Missa inte chansen att nominera just din lärare eller administratör.
Nomineringen mejlas till uu@hhgs.se senast nu på söndag den 11 kl. 12, och ska innehålla namn med kort motivering.

Av: Daniel Bjurqvist

Anmäl intresse till mentorprogrammet MEDIT!

logo_2.gif

Nu kan du som läser andra, tredje eller fjärde året på IT, D eller E, anmäla intresse Medit, ett program där man kan få en mentor direkt från näringslivet. Tanken är att mentorn ska vara ett bollplank, ge stöd och råd samt bidra till professionell utveckling.

Mentorprogrammet pågår mellan februari och december detta år och sista ansökningsdag är 15 januari med obligatorisk första träff 5 februari.
Ansökningsformulär och mer information finns på www.mentoredit.se.

Av: Daniel Bjurqvist

Kom I julstämning med marknad I Haga

Haga_julmarknad_2014.jpg

I helgen 20/12 blir det julmarknad I Haga. Hagas huvudstråk fylls av marknadsstånd där man kan hitta hantverk av olika slag, som handgjorda smycken, kläder och bakverk.
Marknaden pågår hela helgen. På lördagen från klockan 10.00 – 16.00 och på söndagen från klockan 11.00 – 16.00

Av: Anna Larsson

K103:s stödfest för musikhjälpen

Screenshot_2014-12-06-00-08-38-1.png

K103:s stödfest för musikhjälpen drog in 12.088 kronor som oavkortat gick till Musikhjälpen 2014. Stödspelningen drog 156 gäster där band och musiker som Moonstown, Glenn Udhén och Gus by heart spelade, och flera utav K103:s egna dj:s snurrade plattor!

MH14, som i år tog plats i Uppsala, satte igång rekordmånga 235.000 engagemang över hela landet och drog in 30.489.975 kronor, vilket också är rekord, till förmån för kampen mot HIV.

Text: Annie Cervin

Sorry, flash is not available.

Dokumentär utvecklas till film och konsert

Whale_Frozen_Planet.jpg

GöteborgsOperan visar den prisbelönade BBC dokumentären Frozen Planet. Torsdagen den 18/12 och lördagen den 20/12 blir operan till en stor biograf som skildrar djurlivet I Arktis och Antarktis. Den Brittiska kompositören George Fenton som har skapat musiken kommer att dirigera GöreborgsOpearans Orkester till filmen. Mer information går att hitta på GöteborgsOperans hemsida.

Av: Anna Larsson

Gratis Guidning på Göteborgs Operahus

Guidning_pa_operan.jpg

Till helgen den 20/12 visar Rolf Nilsson nyfikna runt på GöteborgsOperan, man får följa med bakom maskineriet och kulisserna på operan.
Den guidade turen är fri och börjar klockan 12:00 på lördag och det är bara att dyka upp I operans foajé.

Av: Anna Larsson

Chalmersuppfinning på London Science Museum

Foto: London Science Museum

Sedan början av december finns Mikael Perssons uppfinning Strokefinder på London Science Museum. Persson är professor i medicinsk teknik på Chalmers och nu står hans medicinska instrument – strokefinder i en monter i Europas mest välbesökta teknikmuseum.
Strokefinder ger med hjälp av mikrovågor en snabb och riktig diagnos av strokepatienter. Och nu finns alltså en prototyp av uppfinningen som ett av 15000 objekt på London Science Museum

Foto: London Science Museum

Sorry, flash is not available.

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Redaktion

Nyhetschef: Angelica Capitao Patrao, Reportrar: Anna Larsson, Joel Eriksson, Elinor Strand, Annie Cervin, Joel Tivemo, Ann Lindblom, Jazz Munteanu, Daniel Bjurqvist och John Norell.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....