Studentnyheterna

Dags att tänka på stiftelser 2018!

Göteborg Stad har ett flertal stipendier aktuella för studerande på högskolenivå.

Exempelvis:

Stiftelsen makarna Lindeqvist donation 2018, för studenter med ekonomiska problem.

Göteborgs stiftelse för folk som genomgått gymnasieutbildning i Göteborg kommun och vill studera utomlands (parafras).

Jubileumsstiftelsen Göteborg 350 år.

http://goteborg.se/wps/portal/start/social--och-familjefragor/ekonomi-och-socialbidrag/stiftelser/sokbara-just-nu/!ut/p/z1/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfIjo8ziQw0NAi2cDB0NDCwsDAwczYz8Q4LdDIwNXE31wwkpiAJKG-AAjgb6BbmhigC8mTlO/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/#htoc-2

Samtal om #metoo-upprop i konstsverige!

Den 16 december anordnar Göteborgs Konsthall ett samtal med institutionsföreträdare, konstnärer och andra verksamma inom konstfältet. Syftet är att diskutera hur strukturerna som möjliggör dessa övergrepp kan stoppas.

De senaste veckorna har tusentals personer inom olika branscher och verksamheter skrivit under #metoo-upprop. Häromdagen var det konstsveriges tur: 1625 bild- och formkonstnärer, intendenter, professorer, konststudenter och andra inom den fria konstens institutioner skrev under uppropet #konstnärligfrihet, mot trakasserier och övergrepp i konstvärlden.

Nu är frågan: hur går vi vidare?

Fri entré
Göteborgs Konsthall, Götaplatsen 14.00 - 16.00

Mer info om samtalet:
https://www.facebook.com/events/2006514512897965/

Masthuggsgunget 2017 - Musikhjälpen.

På Oceanen kommer det att hållas en helkväll med musik till förmån för Musikhjälpen lördagen den 16e december.

De bokade banden är: José González, sir Was (solo), Timo Raisanen, Digalaux Niklas Von Arnold, Mon Petit Vulcan - Björk tolkat av Maria Nyström + band, Sophia Tako, Bristol Fashion, Magna Mater, Stefan Larsson

Biljettpris: 150:- SEK (betalas i dörren). Går oavkortat till Musikhjälpen.

När: Lördag den 16e december
Tid: 16.00 - 01.00
Plats: Oceanen

Mer info: https://www.facebook.com/events/126474327988639/

Årets sista Koloni med bastu, livemusik, bar, skuggteater och mat

Välkommen på Kolonis säsongsavslutning, som blir en after work med bastu och livemusik, skuggteater, mat och bar på Roddföreningen ute på Saltskär.

Fredag 15/12
kl 17.00 till 23:00
100kr Inträde
OBS: Detta är ett slutet sällskap så man måste OSA via mail till kolonigbg(at)gmail.com

Mer Info om eventet: https://www.facebook.com/events/969306349905656/

20-årsjubileum: Titanic - På Bio Roy 29 dec & 2 jan

Den 29 december samt den 2 januari visar biograf Roy filmen Titanic, detta med anledning att det är 20 år sedan den kom ut som film.
Den 29 december visas den kl 17:00 samt den 2 januari kl 19.
För mer info om biljetter besök bio Roys hemsida:
http://www.bioroy.se/kalendarium/evenemang/titanic-20-arsjubileumsvisnin...

Två gripna för mordplan mot May

Två gripna för mordplan mot den brittiska premiärministern Teresa May, efter att de planerat att spränga grindarna till hennes bostad på Downing Street, var på de skulle bryta sig in och attakera May med kniv. En av männen som planerat dådet greps i London förra veckan, den andra i Birmingham, fallet utreds nu av Scotland Yard och MI5. MI5 varnar för att IS kan mana till liknande händelser, även om inga uppgifter finns om att en större grupp skulle ligga bakom dessa planer.

Original artikel:
http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/tv%C3%A5-gripna-f%C3%B6r-mordplan-...

Lucia- & Julkonsert med Göteborgs Ungdomskör

Den 13 december bjuder Göteborgs Ungdomskör in till Julkonsert i Vasakyrkan, i ledning av Anne Johansson och med Per Högberg på orgel.
Var? Vasakyrkan
När? 13 dec kl 19, dörrarna öppnas 18:15
Fri entré

För mer info se eventet:
https://www.facebook.com/events/640626799659163/

Finlands 100-års jubileum

Idag onsdag firar Finland sitt 100 års jubileum som en självständig nation. Firandet kommer bli ett av Finlands största firande och detta har uppmärksammats över hela världen. Flera byggnader runt om i världen kommer lysas upp i Finlands färger blått och vit som en gest för deras firande.
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sa-hyllar-varlden-finlands-100-ars-ju...

Lykke Li klar för Way out West

Den 9-11 augusti nästa år, I Slottskogen här i Göteborg arrangeras för tolfte gången Way out West festivalen. Idag står de första artisterna klara inför nästa års festival, Lykke Li gör sitt enda framträdande i Sverige under festivalen. Animal Collective, Fleet Foxes och Grizzly Bear kommer hela vägen från USA för att spela på festivalen. Även Mura Masa den brittiska producenten och ljudkonstnären kommer dyka upp på festivalen.

Original artikel:
http://www.gp.se/kultur/lykke-li-klar-f%C3%B6r-way-out-west-1.4898487

Mansfria Festivalen Statement

Den mansfria festivalen Statement kommer äga rum på Bananpiren här i Göteborg, och fastställde datumen inför sin premiär i 2018: 31 augusti - 1 september. När biljetterna släpptes tog det 11 minuter, och sedan var de slutsålda. Har du missat biljettsläppet behöver du dock inte vara orolig, det kommer släppas fler i januari!
Komikern Emma Knyckare, som är initiativtagaren för Statement festival, beskriver den som ett event för kvinnor, transpersoner och icke-binära (både artister och besökare), arrangörerna på facebook (via Metro.se).

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....