Studentnyheterna

Författarbesök på Biskopsgårdens bibliotek

hemmingsson-nina-stor.jpg

Nina Hemmingson är serietecknare och konstnär. Genom det kärva språket och den grova teckningslinjen har hon bakom sig boktitlar som Jag är din flickvän nu, Det är svårt att vara Elvis i Uppsala och Snyggast på festen. Nu är hon tillbaka med ännu en bok som har titeln "på A svarar jag hej då".

Missa ej chansen att se och höra henne den 1 december kl 18 på Biskopsgårdens bibliotek.

http://www.abfgoteborg.org/index.php/abf-bibliotek/2111-1-12-nina-hemmin...?

Drömmar på Folkteatern

Folkteatern.jpg

På folkteatern får göteborgarnas drömmar liv. Detta genom föreställningen "drömmar" som har premiär den 28 november.
Olika personer med olika livsöden har genom drömböcker som delats ut på olika ställen runt om i staden fått vara till grund för föreställningen som regisseras Davide Iodice.

Föreställningen är ett samarbete mellan folkteatern och Göteborgs stadsmission, och genom att gå på deras erbjudande ”Gå 1 betala för 2- din extrabiljett blir någons tak över huvudet” bidrar du till deras nya härbärge för hemlösa.

http://www.folkteatern.se/evenemang/drommar

Rhösska Museet bjuder in till vernissage

Rhosska.jpg

Den 1 december 17.30 bjuder Röhsska museet in till vernissage för deras nya utställning "Det stora stygnet -Broderi som vision och vittnetsbörd"
Med verk av sjutton textilkonstnärer från olika generationer undersöker utställningen två spår inom modernt och samtida broderi. Å ena sidan det visionära, inriktat på fantasi och förändring och en vilja att överskrida broderiets traditionella former. Å andra sidan vittnesbörden, i form av dagboksbroderier, dokument om krig och förstörelse eller detaljerade beskrivningar av juridiska processer.

Utställningen håller på till 13 mars 2016.

http://rohsska.se/utstallningar/kommande/11443/

https://www.facebook.com/events/1669444549975948/

Hitta jobb via Göta studentkår

jobb.jpg

Göta studentkår publicierar kontinuerligt jobb- och praktikmöjligheter som kan vara av intresse för medlemmarna. Håll koll på http://www.gotastudentkar.se/ledigajobb

Inspirationskväll utlandsstudier

Studenter som gjort internationella utbyten för Sahlgrenska akademin berättar om sin erfarenheter. Även koordinatorer från Sahlgrenska Academy International Office finns på plats. Tilltugg och mingel. Mellan 17:30 och 19:00 den 24e november äger träffen rum - anmälan krävs. Se mer på länken nedan.

Mer info och anmälan: http://sahlgrenska.gu.se/utbildning/studerautomlands/kalendarium/kalenda...

SAKS söker valberedning

valberedning.png

Sahlgrenska akademins Studentkår söker personer till sin valberedning. Sök senast 26e november. Mer info på deras facebooksida: https://www.facebook.com/saksgbg/

HKN välkomnar till lunchföreläsning med Rim Mourad

mourad.jpg

Rim Mourad, företagshälsocoach och elittävlande för svenska karatelandslaget, håller i en föreläsning om hur man bryter sig loss från negativa rutiner. Gratis för studenter.

Var? Sal D33 på Vasagatan 1
När? 25 november mellan 12 och 13

Julbazaar på Akademin Valand

bazaar.jpg

4-5 december hålls en bazaar på Akademin Valand på Vasagatan 50. Förutom att köpa alternativa julprylar har man möjlighet att ta del av diverse framträdanden och konsthanteverk. Möjlighet till fika och mat finns.

Öppettider:
Fredag 4 december 16-19
Lördag 5 december 11-17

Mer info: https://www.facebook.com/events/146048955751239/

Valand, HDK och Högskolan för scen och musik har öppet hus

oppethus.jpg

Fredagen den 27e november har Valand, Högskolan för design och konsthantverk och Högskolan för scen och musik sitt årliga öppet hus. Det är en chans för intresserade att lära känna deras konstnärliga utbildningar.

Platserna för evenemanget är följande:

HDK
Kristinelundsgatan 6-8
Öppet mellan 11 och 18

Högskolan för scen och musik
Fågelsången 1
Öppet mellan 10 och 16

Valand
Vasagatan 50
Öppet mellan 11 och 18

Mer info: http://konst.gu.se/open

Corus Acusticus bjuder in till konsert

acusticus.jpg

Lördagen den 5e december kl 18 bjuder Corus Acusticus in till konsert i Studenternas hus på Götabergsgatan 17. Det utlovas ett medryckande och mångsidigt program med Tobias Andersson som dirigent.

Mer info: https://www.facebook.com/events/541414556007813/

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Redaktion

Karin Björklund, Eva Gustavfsson, Olof Stenlund, Douglas Ädel och Adam Alian.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....