Studentnyheterna

Gothenburg hardcore fest 2016

13081931_10154159662551098_596902609_n.jpg

Nu på lördag hålls Gothenburg hardcore festival på Arena 29 i majorna, i stenhuset. Nationella och internationella punkband kommer spela, och på plats kommer även hållas tävlingar och en hel del andra aktiviteter. Festivalen är Alkohol- & Drogfri och 100% Vegansk. Festivalen arrangeras av Lunden Event & produktion i samarbete med Göteborgs stad.

Line-up:
Honningbarna / Livstid / Blood Command
Braincoats / Vicious Irene / Varggrav
Cheap Labour

För mer info, kolla in eventet nedan:
https://www.facebook.com/events/1683032548611276

K103 delar ut priset till vinnaren av årets guldtumme!

13106576_10154159609851098_1482771620_o.jpg

På lördag har vi på K103 äran att dela ut priset till årets vinnare av Guldtummen, tillsammans med Chalmers kårtidning Tofsen och GU:s studenttidning spionen. Guldtummenpriset delas ut en gång per år till en person eller organisation som gjort något bra för Göteborgs universitets studenter.

Juryn är enig om att priset i år tilldelas systemvetarstudenterna Aleksandar Faraj, Simon Risberg och Joel Rönnquist för deras bidrag Postitapp, som är en workshop där universitetesstudenter lär gymnasieelever att på ett enkelt sätt bygga egna appar. Priset är en lyxlunch och ett gulddiplom och inte minst äran, och delas ut i samband med Valborgsfirandet i Trägårdsföreningen nu på lördag.

Läs mer på http://www.spionen.se/125-redaktionellt/nyheter/1665-postitapp-aer-vinna...

Så här ska Sahlgrenska Life se ut

1572751_fl--den-bild-per-dubbsgatan-fr--n---ster.jpg

Några av Nordens största arkitektbyråer har tävlat om att rita Sahlgrenska Life. Uppdraget omfattar 90 000 kvadratmeter och projektet handlar om att sammankoppla Göteborgs universitet med sjukhuset och näringslivet i anslutning till Sahlgrenska Science Park.

Nu står det alltså klart att det blir Sweco och Arkitema arkitekter som får uppdraget att rita Sahlgrenska Life. Deras gemensamma förslag tog hem segern i arkitekttävlingen. Nu påbörjas detaljplanarbetet för stadsmiljön runt Sahlgrenska sjukhuset.

Byggnaderna är tänkta att ge sjukhuset och universitetet nya moderna lokaler för verksamheten inom vård, forskning och utbildning. De moderna byggnaderna står också som en förstärkning av Göteborgsregionens position inom life science.

Det vinnande bidraget går under projektnamnet Flöden. Enligt juryn är det "två elegant utformade huskroppar som binds samman av en länkbyggnad över Per Dubbsgatan". På så sätt integreras universitetets verksamhet på Medicinarberget med Sahlgrenska sjukhuset. På sjukhustomten blir huset tio våningar och på bergssidan planeras för en 21-våningsbyggnad.

Mer om detta kan du läsa på Göteborgs Universitets hemsida
http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/nyheter/detalj//klart-i-dag--s...

Vinnarna i Frame 2016!

pristagarna.jpg

Frame är en årlig filmfesitval i Västra Götaland för kortfilmer. I lördags hölls festivalen på Bio Roy. Nu är den över och vinnarna är korade! Bland filmerna som vunnit har vi både en skräckis, en skildring av arbetsmiljöer och två olika filmer om familjeskildringar.

John Boisen och Björn Fävremark från Göteborg kammade hem priset i kategorin 27+ med sin skräckfilm. Detta har gett dem en vinst på sammanlagt minst 120 000 kronor, samproduktionsinsats från Film Väst, tre dagars tramp hos Chimney och två dagars grading hos Zentropa i Trollhättan.

Konstfilmspriset gick till Kristina Melton från Lerum med sina skildringar av arbetsmiljöer.

Förstapriserna i Tungvikt, respektive Mellanvikt tog Agnes Parkrud och Adam Eliasson från Göteborg hem. De har båda gjort filmer om familjer, fast på olika sätt. De tävlar vidare i nationella Novemberfestivalen i höst.

Fler vinnare och ett bildgalleri hittar du på Kultur i Västs hemsida http://www.kulturivast.se/frame/har-hittar-du-alla-vinnarna

Picknickfestivalen bjuder in till kulturkafé den 5:e maj

coffee-1214230_960_720.jpg

Under våren har Picknickfestivalen anordnat kulturkaféer på olika ställen i Göteborg. Detta är en uppvärmning inför den stora dagen den 6:e juni.

Torsdagen den 5:e maj drar det sista kaféet igång. Till ditt fika kan du skåda framträdanden av Göteborgs Feministiska Kör och Otilia Eek.

Allt detta hittar du i Ungdomens hus i Västra Frölunda. Öppettider är 18-20.

Mer om evenemanget kan du läsa på www.picknickfestivalen.se/page/49

Career workshop with GloSS

12548967_1664845800435621_706057421575832726_n.jpg

Are you interested in discussing your career opportunities? Global Students for Sustainability are arranging a career workshop on thursday at Annedalsseminariet (room 305), close to Linnéplatsen.
Everyone can come, but the main focus will be on career opportinities related to Global Studies.

The event starts at 15, and there will be fika and inspiring teachers at your service!

More info at https://www.facebook.com/events/1676569969276596/

Härlig musik och valborgsfirande i Trädgårdsföreningen

13064092_10154170207321983_1145346473_o.jpg

Till helgen händer det grejer i Trädgårdsföreningen. Nu på fredag, alltså den 29 april, kan du gå på årets första Palmarum.

Palmarum bjuder på kulturupplevelser utanför de stora scenerna i Göteborg - närmare bestämt i Palmhuset i Trädgårdsföreningen. Under tre kvällar i rad, kommer ni kunna se två utvalda akter per kväll - en musikakt och en scenakt med dans, performance och konst.

Först ut, nu på fred ag ser ni Shazan Duo - en duo bestående av de två violinisterna
Brusk Zanganeh och Pedram Shahlai med sin mycket lekfulla och improviserade stil. Ni kan se dem spela både traditionellt och nyskrivet material.

Andra akten står trion Kaja för. Kaja är en musikmix skapad av Livet Nord på fiol, Camilla Åström på dragspel och Daniel Wejdin på kontrabas. De tar sig an en hänförande mix av olika musikala uttryck.

På lördagen kan ni ta er till Trädgårdsföreningen en gång till. Då är det nämligen dags för studenternas traditionella valborgsfirande.

Arrangemanget står Göta studentkår, Handelshögskolan i Göteborgs studentkår och Sahlgrenska akademins studentkår för. Här kan du bland annat gå med i Valborgståget som börjar röra på sig från 12:45. Tillsammans går ni från Handelshögskolan, upp till Götaplatsen och ner till Trädgårdsföreningen.

Det kommer också vara mösspåtagning i samband med Akademiska körens och Chalmers manskörs framträdande.

Mer information om evenemangen kan ni hitta på Palmarum.se, Trädgårdsföreningens hemsida (www.tradgardsforeningen.se) samt på Facebook.

Kaffedrickande teatergrupp på Frilagret

13084109_10154170196791983_1336884276_n.jpg

Om du älskar fika och teater, kan du ta dig till Frilagret på fredag den 29e april. Där får du båda delarna på en gång. Tillsammans med teatertrion Småkakorna sätter musikerna i Kafferepet upp en föreställning om fikatraditioner. Vad händer egentligen under kaffestunder, och varför är de så viktiga?

Ni får också följa med på statskuppskonspiration till tinderdejter och korsstygnsbroderier till bakishäng.

Var? Frilagret
Tid? 19.30

Mer information om evenemanget hittar ni på:
http://www.frilagret.se/event/jag-fikar-alltsa-finns-jag/

Thomas Järvheden & Josefin Johansson gästar Tjöta Comedy Club

comedy.jpg

Behöver du skratta av dig? Nu på torsdag kör Tjöta Comedy club som vanligt stand-up och gästas av komikerna Thomas Järvheden och Josefin Johansson. Thomas har gjort riksturnéer som ståuppkomiker men har även musikalbum och TV-program i bagaget. Josefin har gjort humor för både radio och TV, och hon har bland annat turnerat med föreställningen Tjejgrejer.

Det håller till på restaurang Cajsa Warg i Majorna och vill man kan man komma dit och äta innan föreställningen.

Var? Karl Johansg. 92, på Cajsa Warg
Tid? Tors kl 20

Länk till facebookevent:
https://www.facebook.com/events/911159252338534/

Dags för nominering till höstens Kometenstipendium

pengar.jpg

Sedan en lång lång tid har SAKS förmånen att varje termin kunna utse en stipendiat som får äta gratis på Restaurang Kometen två gånger i veckan. För att kunna ansöka om stipendiet ska man ha gjort något extraordinärt för studentkåren eller studentkårens medlemmar, och varje termin har Styrelsen svårt att välja bland de finfina motiveringarna.

Vårens stipendiat är Timmy Kjellqvist som nominerades för sitt enorma engagemang för SAKS och sina medstudenter. Timmy har bland mycket annat gjort stora insatser i Columna, Sexet Elegans Gruppsida, Kårhusstyrelsen, Marskalkeriutskottet och Medicinarspexet Göteborg.

Vem tycker du förtjänar Kometen-stipendiet i höst? Maila ditt förslag med en välformulerad motivering till ko@saks.gu.se senast den 15 maj kl 23.59.

För mer info om stipendiet:
http://saks.gu.se/medlem/stipendier

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....