Studentnyheterna

Kulturfestival i Bergsjön

ekta_moeten_final.jpg

6e september är det dags för kulturfestivalen Tellus i Bergsjön. Mellan 12-19 kommer man kunna se 25 scenakter, prova på olika aktiviteter, gå på filmvisning, prova på att rösta och mycket annat.

På scenen kommer bland annat den svenska rapartisten Silvana Imam stå, som tidigare i sommaren uppträdde på Way Out West.

För mer information: goteborg.se/kulturhusbergsjon

Av: Angelica Capitao Patrao

Sorry, flash is not available.

Foodtrucks till Göteborg

food_truck.png

10 ambulerande matvagnar, så kallade foodtrucks, har fått godkänt att placera ut sig på 20 olika platser i centrala Göteborg och på hisingen. Matvagnarna kommer att servara allt från sydamerikanskt och etiopisk veganmat, till svensk husmanskost. Verksamheterna kommer att få dra igång från och med i mitten av juni, och får vara parkerade på samma ställe i högst fyra timmar.

Food trucks entreprenörer i Stockholm har tidigare skapat appar för att visa för kunderna vart de är placerade, någonting som även är förhoppningen här i Göteborg. Göteborgs stad har i utvalsprocessen av vagnarna försökt att få stor spridning på matutbudet, och har även givit de ambulerade vagnarna tillåtelse att ha öppet till 22:00.

Food trucksen kommer att vara utplaserade på:
Botaniska
Burgårdsplatsen
Chalmers
Dämmet
Esperantoplatsen
Gustav Adolfs torg
Heden
Kanaltorget
Klippan
Korsvägen
Kungstorget
Kvilletorget
Lindholmen
Linnéplatsen
Läppstiftet
Masthuggstorget
Olof Palmes plats
Pedagogen
Rosenlundsplatsen
Åvägen-Tritongatan

Text: Annie Cervin

Nordiskt forum i Malmö

nordiskt_f.png

Den 12-15 juni går Nordiskt forum av stapeln i Malmö. Forumet arangeras av Sveriges kvinnolobby, en paraplyorganisation som under dessa dagar får stöd från sina nordiska systerorganisationer.
Cirka 15 000 personer väntas lockas till vad som har kallats för “ett feministiskt Almedalen”. Detta då det väntas bli det största feministiska mötet i världen sedan 1994, då den stora kvinnorättskonferensen ägde rum i Åbo.

Text: Annie Cervin

Håkan nära att slå publikrekord på Ullevi

Ullevi.jpg

Det nuvarande rekordet innehavs av Bruce Springsteen, vilket slogs för nästan två år sedan då 66 561 personer besökte hans konsert.

Håkan Hellström har hittills sålt över 65 000 biljetter, och aranagörerna valde i förra veckan att släppa ytterligare biljetter till konserten, som är hans enda för i år. Huruvida Håkan har slagit det gamla rekordet eller inte avslöjas först på konsertdagen den 7 juni.

Text: Annie Cervin

Dags igen för festivalen West Pride

130602_hampushaara_press_02.jpg

Mellan den 28 maj och den 1 juni är festivalen West Pride i full gång. Många olika kulturarrangemang skapas för att ge en närbild av hbtq-personers livssituationer.

Bland annat kan man den 31 maj mellan 14.00 till 18.00 bevittna samkönade vigslar i Bältesspännarparken. Det är för första gången som vigslar sker under själva festivalen.

Som avslutning den 1 juni går en parad av stapeln för människors lika värde. I denna parad som utgår från Götaplatsen deltar tusentals personer som bär på vajande flaggor i regnbågens färger.

Detta enligt Direktpress.
Läs mer på: http://westpride.se/

Joacim F Kaiberger

Fest när Andra Långdagen drar igång

Lördagen den 31 maj är det åter igen dags för Andra Långdagen.

Då hedras gatan med en gatufest full av tävlingar, utställningar och god mat.
Det är för nionde året i rad som denna tillställning äger rum.

Festligheterna är mellan 12.00 och 19.00.
Detta enligt Direktpress.

Joacim F Kaiberger

Bergetpub

Berget2.png

Onsdagen den 28 maj, dagen före Kristi Himmelsfärd, är det åter igen dags för pub på medicinareberget! Pubben kommer bland annat att gästas av Kristian Anttila och Summer Heart.

Det kommer serveras både dricka och grillmat till studentvänliga priser, men tänk på att cash is king! Puben är öppen från 12:00-23:00, och fram tills 17:00 är det gratis inträde.

För mer information besök Bergetpubens evenemang på Facebook https://www.facebook.com/events/1383878401890356/1417359958542200/?notif...

Annie Cervin

Designmarknad i Konserthuset

marknad2.jpg

På lördag är det dags för designmarknad i Konserthuset vid Götaplatsen. Accessoarer, kläder, design och inredningsprodukter från 90 formgivare kommer att ställas ut och säljas i Konserthusets foajé.

Designmarknaden har öppet mellan 10 och 18 och det kostar 20 kronor att gå in som vuxen. Detta enligt Direktpress Göteborg Centrum.

Moa Linjer

Fairtrade-diplom till Göteborg

Fairtrade-logo.jpg

Göteborgs stad har fått ett diplom som visar att staden är en av 62 fairetrade städer i Sverige. Anledningen till att man fick ta emot diplomet är att antalet sålda varor som är fairtrade-märkta ökat under den senaste tiden. Så mycket som varannan kaffe och var tredje banan som köps i Göteborg är etiskt märkt, rapporterar Göteborgs Posten.

Moa Linjer

Göteborgs centralstation blir byggnadsminne

centralstationen.JPG

Centralstationen i Göteborg, som byggdes i mitten på 1800-talet, blir nu ett byggnadsminne. Detta har länsstyrelsen bestämt. På grund av sitt höga kulturarvsvärde får stationen inte rivas, byggas om eller förändras på något annat sätt utan speciell tillåtelse. Detta rapporterar Sveriges radio.

Moa Linjer

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Redaktion

Karin Björklund, Simon Gustafsson, Annie Cervin, Joacim F Kaiberger, Max Thorén, Matilda Carlström, Joel Eriksson, Jonathan Otter, Simone Ungerbäck, Moa Linjer, Elinor Strand och Angelica Capitao Patrao.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....