Studentnyheterna

José González blir co-curator av Clandestino Festivalen

Jose_Gonzalez_photo_by_Malin_Johansson-1250-kopia.jpeg

José González blir co-curator för årets Clandestino Festival som gör sin femtonde upplaga i Göteborg den 8-11 juni. De första artisterna som nu presenteras till festivalprogrammet är Maya Dunietz, Mario Batkovic, Noura Mint Seymali och Family Atlantica. Festivalens tema är i år rätten att berätta – som också manifesteras genom en serie offentliga föreläsningar under våren, parallellt med kurs i kreativt skrivande för nyanlända.

Clandestino vill motverka den rådande bilden av kulturskillnader, enligt vilken människor från andra kulturer många gånger framställs som överhängande hot. De angriper denna föreställning med metoder som utplånar skiljelinjer som exkluderar grupper från kulturlivet i Göteborg. Bl.a. anordnar man redan under våren en samtalsserie med författare under temat "rätten att berätta", samt en kurs i kreativt skrivande för nyanlända – ledd av flerfaldigt prisade författaren Hassan Blasim som själv flytt från Irak till Finland.

Clandestino Festival – som firar 15 år i år – äger rum den 8-11 juni. Musikern José González har utsetts till festivalens co-curator, tillsammans med Aleksander Motturi som är konstnärlig ledare.

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....