Studentnyheterna

Öckerö hissar regnbågsflaggan för Pride i år

marybettiniblank_Pixabay.jpg

I år kommer Öckerö kommun att hissa regnsbågsflaggan i aknytning till West Pride och Öckerö Pride- och kulturkalas. I en motion förra året röstades det ner ett förslag om att hissa regnsbågsflaggan i Öckerö samband med Pridefirandet i Västra Götaland. Beslutet motiverades utifrån kommunens flaggpolicy som enbart tillät svenska flaggan att hissas samtidigt som andra flaggor förbjöds. Öckeröalliansen, som består av Kristdemokraterna, Liberalerna och Moderaterna, som röstade ned motionen förra året, valde att byta linje i år och föreslå en förändring i policyn. Detta innebär dessutom att kommunen nu kan hissa EU-flaggan utöver regnsbågsflaggan, rapporterar SVT Västnytt.

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....