Studentnyheterna

Chalmers får fem av fem stjärnor

calle.jpg

Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning har i år gett Chalmers högsta betyg gällande deras internationella miljö. Några av dessa förklaringar till varför just Chalmers, är pga att de flesta som doktorerat på Chalmers gjort sin grundutbildning utomlands, mer än hälften av de kurser i grundutbildningen ges på engelska, att de har Sveriges högsta andel internationella skolade doktorer; där var femte har fått sin doktorand från ett utländskt universitet och deras täta samverkan med globala industriföretag.

“Inflöde av idéer och kunskap är avgörande för att kunna utvecklas som universitet. För att åstadkomma det krävs en hög grad av internationalisering, vilket vi nu har fått ett fint kvitto på att vi har lyckats åstadkomma. Indexet ger oss även bra tips på förbättringsområden som vi tar till oss i vårt vidare arbete”, säger Stefan Bengtsson, rektor och vd över Chalmers.

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....