Studentnyheterna

PK-dagen är här!

pk-dagen.jpg

Nu på torsdag 11 Maj firas PK-dagen över hela Sverige för tredje året i rad. PK-dagen hyllar politisk korrekthet, jämställdhet och demokrati och instiftades av kampanjen “PK-det finaste vi har”. Då denna dagen även sammanfaller på chokladbollens dag har chokladbollar med strössel på (PK-bollar) blivit som en symbol för dagen.
Formgivarna till “PK-det finaste vi har” Parasto Backman och Hanne Lindberg tycker att denna dagen är ett ypperligt tillfälle att ta en så kallad PK-fika för att prata om saker man tycker är viktigt och om vad politiskt korrekt betyder. Många caféer runt om I Sverige har visat stort intresse för dagen och här nedanför kan du se vilka caféer som medverkar.

“PK-dagen vill vara som en motkraft, ge mod, kraft och styrka till de som vill ha ett annat samhälle”, säger Parasto Backman.

Caféer som medverkar 2017:
- Fabrique stenugnsbageri
- Cantina Real
- Café Saturnus
- MA Baker
- Café Egoiste
- Thekitchen Göteborg
- Kafé Helsa på
- KIN bröd & fik
- Drömbageriet Bageri och Kafé
- Quartey's

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....