Studentnyheterna

Känner du en bot som heter Amnesty?

Spenderar du mycket tid på Twitter så har du säkert redan träffat på både porrbotar och trollbotar i det sociala nätverket, men snart kommer du kanske även att se botar som kämpar för att motverka näthatet på Twitter.
Amnesty lanserade i dagarna kampanj Unfluencer som består av en hemsida där du kan skapa en twitterbot vars mål är att göra människor uppmärksamma på de hot- och hatmeddelanden riktade mot framför allt kvinnor som förekommer på plattformen och i förlängningen skapa ett säkrare samtalsklimat.
De aktiverade botarna kommer främst att skicka tweets till Twitters VD Jack Dorsey med uppmaningar om att se över Twitters regler och agerande kring det näthat som förekommer på sidan.

Du kan skapa en Amnestybot här: https://www.amnesty.se/unfluencer/

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....