Studentnyheterna

En “era utan krig”: Kim och Moon möts i Pyongyang

Den första dagen av mötet mellan Sydkoreas president Moon Jae-in och Nordkoreas högsta ledare Kim Jong-Un i Pyongyang avslutades i onsdags. Det tre dagar långa mötet är tredje gången ledarna träffas på nordkoreansk mark.

Under en gemensam presskonferens lovade Kim och Moon att kämpa för en “era utan krig” på den koreanska halvön. Enligt Moon vill hans nordkoreanske kollega träffas i Seoul, Sydkoreas huvudstad. Det skulle i så fall vara den första gången sedan Koreakriget en nordkoreansk ledare besöker staden.

Moon Jae-in avslöjade också att Kim Jong-Un gått med på att stänga en av landets viktigaste robotanläggningar i staden Tongchang-ri, under övervakning av internationella observatörer.

Detta rapporterar flera medier, bland annat AFP och Reuters.

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....