Studentnyheterna

Skrivarstuga vill förändra Wikipedia

Intresset var stort när Chalmers anordnade skrivarstuga för att minska de klyftor som finns mellan kvinnor och män på Wikipedia. Omkring 55 personer deltog i arbetet med att försöka synliggöra fler kvinnliga forskare, innovatörer och entreprenörer på plattformen. Skrivarstugan var en del av Wikigap, en kampanj som strävar efter att öka jämställdheten på Wikipedia runt om i världen. För närvarande finns det omkring fyra gånger så många artiklar om män som om kvinnor på Wikipedia och det beräknas att mellan 80 och 90 procent av skribenterna på sidan är män.

I år har över 50 länder deltagit i Wikigap och i Sverige har bland annat KTH i Stockholm och SLU i Umeå varit värdar för liknande skrivarstugor. Eventet på Chalmers resulterade i 29 nya eller redigerade artiklar på Wikipedia och ytterligare 13 texter som förväntas färdigställas efter eventet.

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....