Studentnyheterna

Valresultatet 2018

Efter söndagens val är det politiska styret i Göteborg osäkert. Det nya partiet Demokraternas framgång i kommunvalet, där de blev näststörst med sina dryga 17 procent, ger dem en vågmästarroll i kommunstyrelsen och trots att Socialdemokraterna fortfarande har störst andel röster i Göteborg så kan nya samarbeten göra att Moderaterna tar över makten.

I riksdagsvalet fick Socialdemokraterna flest röster, följt av Moderaterna och Sverigedemokraterna. Socialdemokraterna, Miljöpartiet samt Moderaterna förlorade mest i stöd i jämförelse med 2014 års val, medan Sverigedemokraterna, Centern och Vänsterpartiet växte mest. Valresultatet var otroligt jämt mellan blocken och kan fortfarande komma att ändras när de sista rösterna har räknats klart under den kommande veckan.

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....