Studentnyheterna

Elektrobandet Kraftwerk till Göteborg i sommar

Kraftwerk.jpg

Den 30 augusti 2019 kommer multimediaprojektet Kraftwerk att uppträda på Lisebergs stora scen med sin omtalade 3D-konsert. Showen tar med publiken på en resa över decennierna i en perfekt blandning av musik och performance art.

De senaste åren har Kraftwerk turnerat med sin konsert som bjuder på något utöver det vanliga. Kraftwerk själva beskriver showen som ett sant "Gesamtkunstwerk” – ett allkonstverk. I sommar kommer showen till Sverige, ­och Stora Scenen på Liseberg.

– Att kunna presentera den här showen på Stora scenen är fantastiskt. Kraftwerks 3D-show har besökt scener som Museum of Modern Art i New York, Operahuset i Sydney och varit headliner på alla festivaler av rang, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg. Mäktigt är bara förnamnet.

Kraftwerk startades i Tyskland 1970 av Ralf Hütter och Florian Schneider. Bandets unika kompositioner med innovativa tekniker och digitala rytmer skapade soundtracket för den digitala tidsåldern på 2000-talet och har utvecklat hela musikindustrin inom flera genrer.I sina liveshower illustrerar Kraftwerk – som består av Ralf Hütter, Henning Schmitz, Fritz Hilpert, Falk Grieffenhagen – sin tro på ett ömsesidigt samspel mellan människa och maskin.

Ralf Hütter och hans tidigare partner Grammy Lifetime Achievement Award och januari 2018 fick Kraftwerk en Grammy för Best dance/electronic album, för deras 3-D The Catalogue.

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....