Studentnyheterna

Rutan tar plats på Landala Torg

Rutan_skylt.jpg

Nio kvadratmeter där mänskliga rättigheter råder. I ett gemensamt projekt mellan Centrums stadsdelsförvaltning, Göteborgslokaler och regissören Ruben Östlund skapades Rutan på Landala Torg. Den 1 december blir det invigning.

– Vårt uppdrag är att skapa trygga, trivsamma handels- och mötesplatser. Därför känns det så fint med en Ruta på Landala Torg. Torget är en central plats för många människor, en plats att mötas på där alla är välkomna, säger Ann-Sofie Strömbäck, centrumutvecklare hos GöteborgsLokaler.

Rutan byggs i den befintliga stenläggningen på Landala torg. Den är en markerad kvadrat i form av två rader vita gatstenar. Mellan dessa vita rader ligger en belysningsslinga. Rutan är nio kvadratmeter och vid den ligger en bronsskylt som berättar: ”Rutan är en frizon där tillit och omsorg råder. I den har vi samma rättigheter och skyldigheter utan åtskillnad”.

Rutan är inspirerad av Ruben Östlunds film "The Square" som vann Guldpalmen under Filmfestivalen i Cannes 2017.

Rutan invigs den 1 december klockan 15:00 på Landala Torg.
Läs mer om projektet här: http://www.landalatorg.se/

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....