Studentnyheterna

Tiden är ute för Lööf

stockholm-3158303_1920.jpg

Enligt metro så har centerpartiets partiledare Annie Lööfs uppdrag som sonderingsperson för bildandet av en framtida regering inte bidragit till någon lösning. Lööf har i veckan provat tre olika regeringsalternativ, dock har inget av alternativen givit resultat trots enligt utsago konstruktiva och många bra samtal.

Centerledarens fokus har varit ett samarbete mellan Alliansen och Miljöpartiet, detta har inte lett till någon framgång detta gäller även en regeringskonstellation där Socialdemokraterna skulle tolerera en alliansregering men även en smal mittenregering med Centerpartiet och Liberalerna.

Detta var den tredje sonderingsrundan och nu är det upp till talmannen Andreas Norlén att fullfölja sitt uppdrag med ytterligare en statsministerkandidat för riksdagen innan juluppehållet. Om inget av de kommande talmannens fyra kommande förslag tolereras av riksdagen så väntar ett extraval.

Källa: metro.se

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....