Studentnyheterna

HDK-utställning om Östra Nordstans historia

Under titeln Där ingen ska bo har 11 arkivanvändare från Riksarkivet Landsarkivet och designstudenter från HDK tillsammans skapat en utställning om människors liv i Östra Nordstan och stadsdelens förändringar genom historien.
Utgångspunkten var filmen "Dom spränger i min stad i mitt hjärta", en skildring av livet i Östra Nordstan inför de omfattande rivningarna på 1960-talet. Deltagargruppen tillsammans med arkivanvändare valde ut spår och händelser att forska vidare på och studenter i design (årskurs 2) har sedan fått ta till sig och formge materialet. Resultatet är ett omfattande utställningsprojektet som vill tematisera livets alldaglighet, människors drömmar och motgångar, utanförskap och tillhörighet.

DÄR INGEN SKA BO. En utställning om Östra Nordstans historia visas på Landsarkivet 11
januari till 9 april, 2019.

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....