Studentnyheterna

Draken Film Sveriges bästa streamingtjänst 2019

pressbild_filmfestivalen.png

Sveriges ledande tekniksajt, IDG (IDG.se) utsåg på tisdagen filmfestivalens streamingtjänst Draken Film till Sveriges bästa streamingsajt. Därmed slog Draken film de andra nominerade tjänsterna SVT Play, Spotify, Storytel och Streamly.

– Det är extra roligt att få priset just i år, det är ett kvitto på att det senaste årets arbete med att öka tillgängligheten och lansera på fler plattformar som Apple TV, iOS, Android och Chromecast fallit väl ut, säger Olle Agebro, innehållsansvarig Draken Film.

Motiveringen från IDG lyder: "Det är inte lätt att sticka ut på streamingmarknaden, men Draken Film har det för sig att de har Göteborgs filmfestival i ryggen, och erbjuder något lite annat än de stora aktörerna. Nej, de har inte allt, men det är inte heller det som är tanken. Här hittar du festivalfavoriter, indiepärlor, och annat som du antingen gett upp på att få tag på eller kanske inte ens visste fanns – plus intervjuer och essäer som ger ännu mer tips och fördjupningar. Som de själva uttrycker det behöver de inga algoritmer, utan deras insnöade redaktion sköter rekommendationerna."

På Draken Film finns fler än 500 filmer att förkovra sig i och utbudet uppdateras och kureras varje vecka. Just nu finns bland annat ett fokus på filmskaparen Mia Engberg och en retrospektiv på den tjeckoslovakiska nya vågen.

Läs mer om Draken Film på https://www.drakenfilm.se/

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....