Studentnyheterna

Göteborgs bidrag till SMASK 2019 utsedda

smasknyhet.jpg

SMASK, eller Sveriges Musik Akademiska Sång Kåntest arrangeras varje år på alla Sveriges musikhögskolor. SMASK är en kärleksfull hyllning och/eller parodi på Melodifestivalen och utgår på att varje musikhögskola nominerar två bidrag som sen går vidare till en gemensam final där Sveriges bästa nyskrivna schlager röstas fram. Till skillnad från Melodifestivalen har SMASK fortfarande en stor liveorkester och alla bidrag måste framföras på svenska. Lördag 16 Mars arrangerades årets SMASK deltävling på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Årets show bjöd på 6 nyskrivna bidrag, samt uppträdanden av HSMs dansare och närmare två timmar med musik för årets SMASK-orkester dirigerat av K103s egna Jakob Glans från "Not so fucking classical". Bidragen "Havreko" och "Näcken" gick vidare från Göteborgs deltävling och kommer spelas på riksfinalen i Stockholm i sluten av maj 2019.

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....