Studentnyheterna

Framstående studieprestationer uppmärksammade

Sedan 2012 delas John Ericsson-medaljer ut till de sex främsta civilingenjörs- eller arkitektstudenterna på Chalmers som tagit examen under det senaste året. I slutet på maj var det dags för utdelning i Chalmersska huset och årets medaljörer är Emily-Claire Goksöyr, Frida Nerdal, Emil Ejbyfeldt, Ludwig Tranheden, Andréas Sundström och Jonathan Jogensjö.

”Beskedet om att jag skulle få denna medalj kom helt oväntat och det känns mycket hedrande. Jag gick teknisk fysik som har varit både utmanande och lärorikt. Civilingenjörsexamen innebar dock inte slutet på min Chalmerstid. Redan en månad in i mitt exjobb fick jag frågan om att stanna kvar och doktorera i laser-plasmafysik, så jag blir kvar på Chalmers ett tag till. Min forskning handlar om hur man kan använda högintensitetslasrar för att accelerera joner ur plasmat som bildas när lasern träffar sitt strålmål”, säger medaljören Andréas Sundström till Chalmers officiella hemsida.

Studentnyheterna i K103 rapporterar det senaste från studentvärlden – både i Göteborg och i landet. I radion hör du oss varje hel timme.

Följ oss via RSS

Kontakt

studentnyheterna@k103....