Musikredaktionen

K103 på Roskilde

rosk_fred_min.jpg

Självklart medverkade K103 på årets rekordupplaga av Roskildefestivalen. Med närmare 100 000 andra dansade vi till den tyngsta elektron, till den svängigaste popen och gamla ikoner. Jag, Zeth Isaksson, och Fredrik Helgesson drev omkring för att ge vår bild av Roskildefestivalen.

Vi kommer inom en tid ge er möjlighet att lyssna på intervjuer med bland annat Trentenmöller, Bombus och Tempel. Dessutom ger vi en direktrapport från den största högtalaranläggningen på campingen, Luksus. Som om inte det vore nog så får ni ta del av en exklusiv presskonferens med Pussy Riot!

Snart på etern: k103 på Roskilde!

Den slutliga rapporten från S¡estafestivalen 2014

received_m_mid_1405349693382_00595528efcc0fc347_0.jpeg

Våra reportrar Mia, Lisa och Kerstin har nu återkommit välbehållna om än dyngsura från Hässleholm där de bevakade S¡esta:

"Dag nummer två startade med band som Kitok och den halvtimmes försenade Abidaz. Men vi smög oss in till festivalens minsta scen och hittade ett sånt där band som man liksom bara springer på (charmen med festivaler över lag faktiskt) deathbluesbandet Cassus och fick oss även en intervju med dem. Festen drog igång på riktigt på festivalområdet klockan sex när Panda da Panda intog största scenen. Klyschan "inte som något annat" är för true för att inte använda. Vi visste att hans musik var bra men hur han är på scenen ger så många fler dimensioner, precis som det ska vara.

Lisa lämnade oss för nya äventyr precis innan regnet började falla och sen slutade det aldrig. Men det är sånt man får räkna med på festival och vi fick ju hänga med Ison & Fille och Panda da Panda så det gick ingen nöd på oss. Mycket spännande och avslöjande intervjuer att vänta framöver i etern, we tell you!

Kristian Anttila var i sitt esse och publiken dansade i sina regnponchos. Trots att vi stod en bit ifrån, i öltältet under tak, så missade vi inte så mycket för det syntes på långt håll att han gav ALLT. Överlag var de flesta artister mycket ödmjuka trots att det sällan var knökfullt framför scenen.

När mörkret föll lika mycket som regnet entrade Laleh kvällen och bjöd på magi, skratt och tårar. Lite mer dansant var publiken lite senare till Den svenska björnstammen och säkert kulminerade det hela när Icona Pop och Savage Skulls klämde ur det sista ut S¡estafestivalen 2014. Men då var vi på väg, utslagna och dyngblöta till ett torrare tält och mjukisbyxor. Fullt nöjda efter en fullspäckad helg av det hippa livet som representanter för Göteborgs Studentradio Kåetthundratre. Tack för oss!" /Lisa, Mia & Kerstin

▼▼Har du missat något under helgen? Gå in på k103's Instagramkonto! Där hittar du bilder och recensioner!▼▼

En spatiös camping med omtanke

image.jpg

Våra reportrar på plats på Siesta har under dagen recenserat olika akter på vår Instagram. (Check it out! Nu!) Här summerar de festivalens första dag:

"Till en början är stämningen något sval. Först till Timbuktu ett par timmar efter start börjar festivalområdet fyllas på ordentligt. Siesta är numer en liten och välordnad festival med gott om plats. På campingen står tälten långt från varandra och lämnar delar av fältet öde. Den riktiga festivalstämminingen vill inte riktigt infinna sig när alla har en mindre park runt sig och många besökare bara är här över dagen. Många roar sig dock kungligt i alla fall.

De flesta besökare är unga och festivalen är uppenbarligen rädd om sina besökare. Antalet ordningsvakter, nattvandrare och poliser överstiger de flesta andra festivaler och vi har sällan fått så många kondomer utdelade till oss.På själva festivalområdet är dock festen i full gång.

För våran del är kvällen snart till ända. Efter att har undersökt läget på campingen, korat de bästa camp-namnen, pratat med artister och försökt äta samtidigt som vi dansat sneglar vi nu längtande mot tältet och sovsäcken.

Puss och god natt från Siesta!

/Lisa, Kerstin och Mia (med Skåne/världen som arbetsplats)."

K103 har anlänt till S¡esta!

20140711_124252.jpg

Idag startar S¡estafestivalen i Hässleholm och K103 har självklart en delegation på plats. Under festivalens två dagar kommer Mia, Lisa och Kerstin hålla stenkoll på allt som händer på scenerna, mellan matvagnarna och på campingområdet:

"Tyvärr har Linda Pira varit tvungen att ställa in pga akut sjukdom vilket är synd men nu ska vi springa till konserten som inleder hela festivalen; Miriam Bryant!

Dagen fortsätter sen med bland annat Emil Jensen, Timbuktu och Maja Goffe, en typiskt asball brud som vi även ska snacka med lite senare.

Alla bilder ser ni på K103 på Instagram! Nu köööör vi!"

Bråvalla 2014

1_brav.jpg

Då har Sveriges största festival Bråvalla avslutats för denna gången. För er som lyssnade på Picnic nyss här på K103 fick höra om hur organisationen var bristfällig men att festivalbesökarna ändå hade roligt.
För att ge en liten inblick i festivalens musik ska jag kort utvärdera de band som spelade under torsdagen.
Trivium - Ett metalband som fick spela väldigt tidigt på dagen på den största scenen Panorama. Som vanligt på festivaler brukar inte tidiga band dra speciellt mycket publik och så var det även under denna spelningen. Tyvärr hann jag bara se någon enstaka låt så någon utvärdering blir det inte.
Den svenska björnstammen spelade strax innan klockan 15 och som förväntat drog de stor publik i form av kvinnor i gummistövlar och korta jeansshorts i majoritet. Stämningen var bra och folk hade roligt och dansade, lite som det bör vara på en björnstammenkonsert. De lyckades dra bra med publik för att vara så tidigt på dagen.
Drenge - Detta 2-manna bandet lyckas få ut rätt fränt ljud med bara trummor och gitarr. Bröderna från England levererade grungemusik av kvalitet till en tämligen gles publik i ett musiktält. Bandet behöver lite mer som händer på scen, men annars tyckte jag de gjorde va de skulle. Helt schysst spelning de låtar som jag hann att se!
Dropkick murpheys - Arbetarkepsen är på och whiskyrösten har inte läkt. Det lät precis som det skulle och som man förväntade sig. Herrar i 25-årsåldern med hängslen och ankartatueringar dansade riverdance och armkrok. Riktigt bra stämning, solen stekte på och biran flödade. En absolut höjdpunkt på dagen!
Imagine Dragons - Kanske inte ett band jag väljer att lyssna till vardags, men jag måste säga att de skötte sig musikmässigt väl. Pop-ådran i deras musik är oundviklig och publiken bestod av personer därefter. Speciellt bombastisk var inte konserten på några sätt, men ljudet var på rätt plast om man väljer att uttrycka sig så.
Iron maiden - Ett band jag alltid tyckt är överskattat drog av en spelning som jag måste erkänna var 4,5 av 5. Att den inte får full pott är för att Bruce körde lite för många tiotals "scream for me Sweden" eller för all del "scream for me Stockholm"...inte helt populärt. Men under torsdagen kunde man konstatera att det var den dagen då endagsbiljetterna sålde som absolut bäst och inne på området fann man personer i alla åldrar med Iron Maiden t-shirts. Eddie the head, Iron Maidens maskot, var på plats i olika storlekar och skepnader under spelningen. Det bjöds på eldshow och Union Jack flaggviftande under spelningen vilken hade en fantastisk setlist enligt mig, som inte lyssnar på Iron Maiden till vardags. Det spelades 80-tals hits till majoritet och det gjordes enligt rutin. Det var absolut en konsert som var värd att gå på för den var av världsklass!
M.I.A. - Vad ska man säga. En brud i förstora kläder som gillar att väsnas i mikrofonen mer än att sjunga. Med århundradets sämsta mikrofonteknik bjöds det på en konsert som inte förtjänar annat än en flopp. När folk lämnade efter den efterlängtade låten Paper planes var kvittot påskrivet. Låten som inte ens spelade i orginalversion gjorde ju att missnöjet var påtagligt.
I år var det mindre hårdrocksakter jämfört med föregående år, iallafall kändes det så. Det känns som att arrangörerna vill ha lite för alla. Med lite bättre organisation så tycker jag ändå festivalen är OK!

K103s musikprofil premierar det lokala framför det nationella, det svenska framför det internationella och det oetablerade framför listettorna. Grundregeln är alltid att det ska vara musik som är intressant för våra lyssnare. Vår rotation är en blandning av pop, hip-hop, elektronika, soul, rock, reggae och ska. Varje vecka plockar musikredaktionen guldäggen från allt nysläppt och lägger till vår spellista. Alla de stora studentradiostationernas spellistor läggs därefter samman till Studentradiolistan - vår egen Topp 20-lista.

Redaktion

files/users/musikred/profile/studentradion2.jpg

Per Håkansson, Christopher Jensen, Eva Gustavfsson, Emilia Håkansson och David Marshall.

Följ oss via RSS

Kontakt

musik@k103.se